Değerli Taşlar
Yarı Değerli Taşlar Nelerdir? Yarı değerli taşlar ametist, sitrin, oniks, ametist, akuamarin, akik, kaplan gözü, turmalin ve kehribar şeklinde sıralanmaktadır. Bu taşların bazıları rahatsızlıklara ve ruhsal sorunlara iyi gelmektedir. Takı tasarımında genelde yarı değerli taşlar arasından en çok ametist, turmalin, ay taşı, pembe kuvars ile peridot kullanılmaktadır. Değerli taşların kullanıldığı takılarda genellikle ametist ile sitrin yarı değerli taşları takıya hareket katmak için kullanılmaktadır.
Turkuaz
Turkuaz taşı, ‘’Firuze’’ mavi ve yeşil renk tonlarına sahiptir. Gerçek taşın gözenekli bir yapısı vardır. Bu gözenekli yapının suyu emme özelliği bulunuyor. Aşırı neme veya suya maruz kalan taşta yapısal bozulmalar ve renk değişimleri olacaktır. Huzur ve rahatlık sağlayarak, ruh ve beden sağlığına olumlu etki sağlar.
Ametist
Eflatun renkli olan yarı kıymetli taş türüdür. Ametist, mor ile menekşe renginin tonlarında olmaktadır. Türkçe ismi göz boncuğu anlamına gelmektedir. Ametist taşı strese, migrene ve akciğer hastalıklarına çok iyi gelir. Akuamarin Yarı kıymetli taşlardan biri olan berilin şeffaf ve de silikatlı bir türüdür. Aynı zamansa hegzagonal sistemlerde kristalleşir. Akuamarin sertliği 7,5 ile 8 arasında değişmektedir. Kimyasal formülü ise Be₃Al₂Si₆O₁₈ olmaktadır. Açık mavi ve ya mavimsi yeşil renktedir.
Oniks
Özelliklerine bakıldığı zaman gerçekte siyah ve ya gri renklerde olan bu taş açık renk bantlara sahiptir. Opak görünümlü ve cam kadar da parlaktır. Oniks taşının sertlik derecesi 7 olmaktadır. Oniks taşı en çok Mısır, İtalya, Madagaskar, Meksika, Çin Almanya ve Hindistan ülkelerinde çıkarılmaktadır.
Kaplangözü
Taş silika ve de demir oksit elementlerinin birleşmesinden meydana gelmektedir. Dayanıklı ve doğal bir formunda parlak olan taştır. Doğal olarak asimetrik desenleri ile sıcak renkleri nedeniyle farklı kombinasyonlarda kolay bir şekilde kullanılabilir. Kaplangözü taşının sertlik skalası 6,5 ile 7 civarındadır.
Kalsedon/Kalseduan
İsmini İstanbul Kadıköy‘ün antik çağdaki isminden (Kalkhedon) almış olan Kalsedon, kuvars ile opal liflerine sahiptir. Maviden beyaza giden farklı tonlara sahip bir silis yumrusudur. Bu taş yarı değerli süs taşı olarak kullanılmaktadır. Malakit/Malahit Yeşilin değişik tonlarını barındıran malakit taşı, süs taşı olarak kullanılmakta olup doğal bakır karbonat kristalidir. Yarı değerli bir taş olup bakır cevheri rengindedir. Malakit taşı, kristalleri iğne ya da kıl şeklindedir. Akil Taşı Akil taşı, estetik güzelliği ve yaydığı enerji nedeni ile birçok insan tarafından da çok sevilmektedir. Akik taşı isminin kökeni incelendiği zaman ismini Sicilya’da yer alan Achates Nehri’nden aldığına da inanılmaktadır.
Sitrin Taşı
Sertlik derecesi 7 olarak öne çıkan sitrin taşı, özellikle insanlar üzerindeki etkisi ile bilinen bir taştır. Rengini hematit, demir mineralleri ve limonitten alır. Genel olarak içerisinde donmuş su damlacıkları bulunan bir taş olduğunu dile getirmek mümkün. Bu yüzden kırıldığı zaman yeniden suya dönüşür.
Mercan Taşı
Mercan taşının en önemli özelliği çok değerli ve nadir bulunan bir taş olmasıdır. Organik bileşiklerden meydana gelmesi de çok önemli özellikler arasındadır. Kırmızı renkte olanları en çok tercih edilenlerdir. Özel olarak cilalanır ve işlenir. Böylece parlak bir görünüme kavuşur.
Mercan taşı saflığın ve dengenin korunmasına yardımcı olur. Çocuk hastalıklarına karşı çocukları koruduğu söylenir. Kan dolaşımını düzenler ve kan hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Aklı güçlendirir ve kişiye zeka kıvraklığı verir.
Ürün Değerlendirmeleri
Henüz bir mesaj paylaşılmamış...