Altın Takı Bakımı

28.07.2021
ile berrin Erdem

Altın Takı Bakımı

 

Altın takılar, Altın takılar kimyada AU sembolü ile gösterilen parlak sarı ve yumuşak dokuda bulunan bir elementtir. Altın parlak sarı bir renge sahip olması, asitlere karşı dayanıklı olması, kolay işlenebilmesi gibi özellikler altının yoğun bir şekilde tercih edilmesini sağlamaktadır. Bu doğrultuda insanların ilkçağlardan beri altına karşı ilgi duymaktadırlar.  Altın takıları bakımı ile ilgili aşağıdaki bilgileri sıralayabilmemiz mümkündür.

Altın takıda taş kullanılıp kullanılmaması ve kullanılan taşın özellikleri gibi çeşitli özelliklere  bağlı olarak altın takı bakımının gösterir. Aynı ürünün üzerinde farklı özelliklerin olacağı dikkate alınmalıdır. Örneğin pırlanta bakımı farklı,  inci aksesuar bakımı farklı olmaktadır.  


 Altın takının üzerinde herhangi bir kir ya da yağ birikimi bulunmuyorsa kuyumculardan  edinebileceğiniz mücevher parlatıcıyı kullanabilirsiniz. Söz konusu parlatıcıyı yumuşak bir bez yardımı ile altın takınıza uygulayabilir ve takınızın parlamasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu işlemi düzenli bir şekilde yapıyor olmanız son derece önemlidir. Düzenli olarak gerçekleştireceğin silme işlemi ile  altın takılarınızın ilk günkü parlaklıklarını korumasını sağlayabilir ve göz kamaştırıcı takılara sahip olabilirsiniz.

Bunun yanı sıra takılarınızda kir ya da pas bulunuyorsa farklı bir yöntem denemeniz gerekmektedir. Eğer herhangi bir bölgesinde kir ve yağ birikiminden oluşan bir kirlenme gözünüze çarpıyor öncelikle ılık su içerisine birkaç damla organik deterjan damlatın. Elde ettiğiniz bu karışım takılarınızı temizlemeniz de en büyük yardımcınız olacaktır. Bunun yanı sıra isterseniz ılık su içerisine nemlendirici özellikli madde içermeyen sıvı sabun ya da şampuan da damlatabilir ve bu karışımı altın takılarınızın temizliğinde kullanabilirsiniz. 


Altın takılarınızda herhangi bir  renk değişikliği meydana gelmemesi için altın takı temizliği sırasında sıcak su kullanımından kesinlikle uzak durmalısınız. Aksi takdirde altın takılarınızda soyulma ve renk solmaları meydana gelmektedir.

 Altın kullanılarak üretilen takılarınızı ılık su ve deterjandan oluşan solüsyonda 3 ile 5 dakika arasında bekleterek bakımını gerçekleştirmelisiniz. Bundan sonra ki adımda ise az sertlikteki bir fırça yardımı ile nazikçe altın takılarınızı fırçalayarak temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

Dilerseniz altın takılarınızı temizlik solüsyonunu altı birim ılık su ve bir birim amonyak kullanarak  temizleyebilirsiniz. Fırçalama işlemi sonrasında bol su ile durulanması ve nazik bir şekilde kurulayarak ilk günkü ışıltısını koruyabilirsiniz.

 

Kuyumcu Aracılığı ile Altın Takı Bakımı

Altın takılarınızı bir kuyumcudan destek alarak da parlattırabilir ve temizletebilirsiniz. Bu sayede takılarınız çok daha profesyonel ve uzman eller yardımı ile temizlenmiş olur. Ürünlerimiz ile hizmetlerimiz ile ilgili detaylı bilgi için bizimle iletişime geçerek tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.


 

Yorumlar

Ürün Değerlendirmeleri

Want to Share Your Impressions?
Bir inceleme bırakırsanız minnettar olacağız, sitemizin diğer kullanıcıları için yararlı olabilir.
Değerlendir

Henüz bir mesaj paylaşılmamış...

Değerlendir

Son Yazılarımız